Johto ja Hallitus

 
 

Prof. emeritus,
Rehtori emeritus,
Kalervo Väänänen

hallituksen puheenjohtaja

Professori ja rehtori Kalervo Väänänen Väänänen on toiminut Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta vastaavana akateemisena rehtorina vuoden 2010 alusta lähtien. Hän toimi Turun yliopiston rehtorina 2012-2019. Kalervo Väänänen, on hoitanut vuosina 1983 - 1997 muun muassa apulaisprofessorin tehtäviä Oulun yliopistossa. Turun yliopiston solubiologian professorina hän on toiminut vuodesta 1998 alkaen. Väänänen on lisäksi toiminut muun muassa Turun yliopiston biolääketieteen laitoksen johtajana, BioCity Turun tieteellisenä johtajana ja Suomen Akatemian hallituksen jäsenenä.

Tutkimustyössään Väänänen on käsitellyt mm. luukatoa. Väänänen on palkittu työstään muun muassa yhdellä pohjoismaiden suurimmista lääketiedepalkinnoista, ruotsalaisella SalusAnsvar-palkinnolla vuonna 2007.

 
 
 

Jouni Hakanen

hallituksen jäsen

Jouni Hakasella on yli 30 vuoden kokemus eri teollisuudenaloilta strategia- ja johtajatehtävistä. Viimeiset 20 vuotta hän on toiminut globaalin konsultointiyhtiön kansainvälisissä johtotehtävissä sekä ylimmän yritysjohdon asiantuntijana.

Jouni on erikoistunut liiketoiminta- ja digitaalistrategioihin mukaan lukien uusien teknologioiden hyödyntämiseen liiketoiminnassa. Hänellä on laaja toimialakokemus myös paperi- ja selluteollisuudesta sekä lääketeollisuudesta. Hakanen on toiminut näillä toimialoilla mm. kahden kansainvälisen yrityksen toimitusjohtajana Aasiassa. Kymmenen Aasian työuransa aikana on hän hankkinut mittavan liiketoimintaosaamisen, -kokemuksen ja verkoston koko APAC:in alueella eri suuryritysten liiketoiminnan asiantuntijana.

 
 

Matti Kurvinen

hallituksen jäsen

matti.jpg

Matti Kurvisella on yli 30 vuoden kokemus liiketoiminnan johtamisesta, konsultoinnista ja kansainvälisen liiketoiminnan murrosjohtamisesta. Hänen taustansa Gap Geminillä, Accenturella ja omassa sd-ize-konsultointiyhtiössään antavat laajan pohjan toimia Montinutran liiketoiminnan kehittämisessä. Matti Kurvinen on Montisera Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

 
 

Marika Ingman

hallituksen jäsen

Marika Ingmanilla on yli 25 vuoden kokemus yritystoiminnan eri osa-alueilta: johtoryhmätyöskentely, yrityksen strategian laatiminen ja implementointi, perheyrityksen sukupolvenvaihdoksen läpivieminen, markkinointi ja brändin rakentaminen, tuotekehityksen johtaminen, yritysviestinnän johtaminen. Hänellä on myös kokemusta kansainvälisestä markkinoinnista, ennen kaikkea Baltian maiden ja Ruotsin markkinoista.

Marika Ingmanin erityisala ja tuntemus liittyy elintarvikealaan, perheyrityksiin, tuotekehitykseen, brändin rakentamiseen ja kuluttajamarkkinointiin.

 
 
 

Heikki Vuorikoski

Liiketoiminnan kehittämisjohtaja

Heikki Vuorikoski on sarjayrittäjä ja perustanut lukuisia bioalan palveluyrityksiä. Vuorikoski on koulutukseltaan geneetikko ja biologi, ja toiminut yrityksissä johtotehtävissä, liiketoiminnan kehittämisjohtajana ja kansainvälistymishankkeiden vetäjänä. Vuorikoski on perustanut mm. vuonna 2012 Montisera-lääkekehitysyrityksen - yritys palkittiin vuoden 2017 parhaaksi suomalaiseksi Biotalouden kasvuyrityksenä Kasvu Open -kilpailussa.

 

Jukka Mäkelä

hallituksen jäsen

jukka mäkelä.jpg

Jukka Mäkelällä on laaja kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta, kansainvälisten myyntiorganisaatioiden johtamisesta ja liiketoimintakultturien murrosjohtamisesta. Mäkelä on toiminut Herrala Saha Oy:n hallituksen puheenjohtajana yli 17 vuotta, ja Oriola-KD Corporationin kehitys- ja informaatiotoiminnan varajohtajana yli viiden vuoden ajan.